Een heerlijke noedelsoep met rijke bouillon en kipgehaktballetjes.
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 4 cm gember
- 3 el sojasaus
- 4 el vissaus
- 2 tl zout
- 2 Kruidnagels
- Sap van 1 limoen
- 8 korrels Witte peper
- 1,5L water
- 400 g kipgehakt
- 50 g paneermeel
- 1 tl peper
- 1 rode chilipeper
- 200 g shiitake
- 200 g radijs
- 15 g koriander
- 2 bosui
- 3 el Sesamzaad
- 300 g brede mie noedels
1. Pel en snijd 1 ui en de knoflook in grove stukken. Snijd de gember in plakken. Voeg de ui, knoflook, gember, sojasaus, 2 el vissaus, zout, Kruidnagels, limoensap en Witte peper toe aan een pan samen met het water en laat minimaal 30 minuten zacht koken op laag vuur. Giet de bouillon daarna door een zeef zodat alleen de vloeistof overblijft. Giet de bouillon weer terug in de pan.
2. Pel en snipper de andere ui heel fijn. Meng het kipgehakt met de ui, paneermeel, resterende vissaus en peper. Draai soepballetjes van het gehakt en voeg toe aan de bouillon.
3. Snijd de chilipeper in ringen, snijd de shiitakes en radijs in plakken en voeg toe aan de bouillon. Snijd de koriander fijn en de bosui in dunnen ringen.
4. Rooster het Sesamzaad ondertussen in een droge pan goudbruin en zet apart.
5. Voeg de noedels toe aan de bouillon en kook in 4 minuten gaar. Schenk de bouillon in kommen en garneer met koriander, lente ui en Sesamzaad.