Croque monsieur (luxe versie)

Geniet tijdens de lunch van deze luxe croque monsieur met een kruidige Provençaalse twist.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch, Ontbijt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, bij voorkeur op de grill stand. Meng de bechamelsaus met de provençaalse kruiden.
  2. Besmeer elke snede brood naar smaak met mosterd. Plaats op de helft van de snede een plak hesp en verdeel ¾ van de geraspte kaas erover. Plaats de andere snede brood hier op. Besmeer de buitenkant van de snede brood met de smeerbare boter.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de croque monsieurs aan beide kanten goudbruin.
  4. Plaats de croque monsieurs in een ovenschaal. Schenk de kruidige bechamelsaus eroverheen en verdeel de overgebleven ¼ van de geraspte kaas. Grill de croque monsieurs in een voorverwarmde oven voor circa 5 minuten, tot de kaas gegratineerd is.

Variatietip
Serveer de croque ook eens met een gebakken spiegelei.

Ingrediënten

– 8 dikke sneden brood
– 4 plakken hesp
– 150 g geraspte kaas bijv. Gruyère, oude of jonge kaas
– 200 g bechamelsaus
– 1 el provençaalse kruiden
– Smeerbare boter voor brood, naar smaak
– Grove mosterd, naar smaak

Benodigdheden

Ruime bakplaat of ovenschaal