Boerenomelet met zoete aardappel

Een heerlijke boerenomelet met zoete aardappel, courgette en paprika. Lekker als ontbijt of lunch met een zachte Provençaalse smaak!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch, Ontbijt

Bereidingswijze

  1. Kluts de eieren met een scheutje melk en de provençaalse kruiden.
  2. Schil de zoete aardappel. Snijd de bosui in ringen. Snijd de tomaten, paprika, courgette en zoete aardappel in blokjes. Snijd de manchego in kleine snippers.
  3. Kook de zoete aardappelblokjes in ruim water in een pan gaar.
  4. Verhit een pan met (olijf)olie naar smaak. Voeg de zoete aardappels en gesneden groente toe en bak voor circa 2 à 3 minuten.
  5. Schenk het eimengsel over de groenten en draai het vuur laag. Voeg de manchego en bosui toe en laat het ei met een deksel op de pan stollen.

Variatietip
Varieer ook eens door 125 g chorizowost in kleine blokjes te snijden en deze met de groenten kort mee te bakken.

Ingrediënten

– 8 eieren
– een scheutje melk
– 2 bosui
– 2 tomaten
– ½ rode paprika
– ½ courgette
– 50 g zoete aardappels
– 100 g manchego kaas
– 1 el provençaalse kruiden
– 2 el (olijf)olie, naar smaak