Kruidig gepocheerde appel met mascarponecrème en laurier

Kruidig gepocheerde appel met mascarponecrème en laurier. Met dit dessert steel je zonder twijfel de show. In slechts 30 minuten zet je namelijk deze kruidige gepocheerde appel met de smaken van laurier en steranijs op tafel. Serveer met een romige crème met mascarpone en gekarameliseerde walnoten. Het ideale recept voor een feestelijke gelegenheid.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis.

2. Breng het water, appelsap, Laurier en Steranijs aan de kook in een pan. Voeg de appel toe en zet het vuur laag. Pocheer de appel voor 15 minuten of tot ze net zacht zijn. Haal de appels uit het vocht en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Zet het vuur weer hoog en laat het vocht tot de helft inkoken. Verwijder de Laurier en Steranijs. Leg apart. Meng de maïzena met 2 el water in een kom. Voeg toe aan het vocht in de pan en laat binden.

4. Rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Voeg de honing en rozemarijn toe en laat karamelliseren. Meng de slagroom met de mascarpone. Meng de Laurier (gemalen) met de suiker.

5. Leg de appels ieder in een diep bord en verdeel de mascarponecrème en het vocht uit de pan toe. Verdeel de gekarameliseerde walnoten en rozemarijn over het geheel en voeg ter garnering de kruiden uit het vocht toe.

Variatietip:
Ook lekker met een bolletje vanille-ijs. In plaats van appelsap kan je ook witte wijn gebruiken.

Ingrediënten

– 2 appels naar keuze
– 250 ml water
– 250 ml appelsap
– 2 Laurier
– 2 Steranijs
– 1 tl maïzena
– 50 g walnoten, gehakt
– 1 el honing
– 2 takjes rozemarijn
– 150 ml verse slagroom
– 250 g mascarpone
– 1 el suiker, fijn

Benodigdheden

– Oven
– Sterren vorm
– Bak