Zomerse puree met prei en gehaktballetjes

Een frisse, zomerse puree met prei, paprika, bosui, gehaktballetjes en pijnboompitten. Lekker voor een doordeweekse dag. De vernieuwde gehaktmix van Verstegen bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van het verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, was deze en snijd in gelijke stukken. Kook in een pan de aardappelen in ruim kokend water in circa 15 à 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de prei in ringen en de paprika in kleine blokjes. Snipper de knoflook fijn.
  3. Meng het gehakt met een ei en de mix voor gehakt en kneed goed door. Draai kleine gehaktballen, ter grootte van een pingpongbal. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in circa 8 à 10 minuten mooi goudbruin gaar. Voeg eventueel een beetje water toe voor een jus.
  4. Verhit ondertussen een wokpan en voeg de olijfolie toe. Fruit de knoflook aan. Voeg de prei en paprika toe en wok in circa 3 à 4 minuten beetgaar.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin.
  6. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 25 g boter en de melk, voeg zeker nootmuskaat uit de molen toe. Voeg de gewokte groenten toe. Meng alles door elkaar.
  7. Serveer de preistamppot met de gebakken gehaktballetjes. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten

– 500 g gehakt
– 1 kg aardappelen
– 400 g prei
– 1 rode paprika
– 100 ml melk
– 40 g pijnboompitten
– 1 ei
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje mix voor gehakt
nootmuskaat uit de molen
– 50 g boter
– 3 el olijfolie
peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

Pureestamper