Zomerse puree met prei en gehaktballetjes
Een frisse, zomerse puree met prei, paprika, bosui, gehaktballetjes en pijnboompitten. Lekker voor een doordeweekse dag.
De vernieuwde gehaktmix van Verstegen bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van het verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal Personen: 4 Personen
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, was deze en snijd in gelijke stukken. Kook in een pan de aardappelen in ruim kokend water in circa 15 à 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de prei in ringen en de paprika in kleine blokjes. Snipper de knoflook fijn.
- Meng het gehakt met een ei en de mix voor gehakt en kneed goed door. Draai kleine gehaktballen, ter grootte van een pingpongbal. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in circa 8 à 10 minuten mooi goudbruin gaar. Voeg eventueel een beetje water toe voor een jus.
- Verhit ondertussen een wokpan en voeg de olijfolie toe. Fruit de knoflook aan. Voeg de prei en paprika toe en wok in circa 3 à 4 minuten beetgaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin.
- Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 25 g boter en de melk, voeg zeker nootmuskaat uit de molen toe. Voeg de gewokte groenten toe. Meng alles door elkaar.
- Serveer de preistamppot met de gebakken gehaktballetjes. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 kg aardappelen
- 400 g prei
- 1 rode paprika
- 100 ml melk
- 40 g pijnboompitten
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 1 zakje mix voor gehakt
- nootmuskaat uit de molen
- 50 g boter
- 3 el olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Benodigdheden
Pureestamper