Stamppot met zoete aardappel, pompoen en appel

Een kruidige stamppot met zoete aardappel, pompoen en appel. Lekker met een braadworst en gekarameliseerde uien. Door de kruiding geef je een licht pikante, Zuid-Amerikaanse twist aan je klassieke stamppot.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, zoete aardappels, pompoen en appels. Snijd aardappels en pompoen in grove blokken. Snijd de appels in kleine blokjes en de rode ui in halve ringen. Snipper de witte ui en de knoflook fijn.
  2. Kook de aardappels, zoete aardappels en pompoen in een pan met ruim water gaar.
  3. Verhit ondertussen wat olijfolie een braadpan. Voeg de rode ui en braadworsten toe en bak deze rondom bruin. Voeg circa 50 à 100 ml water toe en laat rustig sudderen tot een jus.
  4. Verhit een koekenpan en fruit de witte ui en knoflook in de olijfolie glazig. Voeg de appels toe en stoof circa 2 minuten.
  5. Giet de gekookte groenten af en pureer met een aardappelstamper voeg een klontje roomboter, een eigeel en/of wat melk toe. Meng de puree met de ui, knoflook, paprikapoeder, chili vlokken en komijn. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  6. Serveer de stamppot met de braadworst, gekarameliseerde uien en de jus.

Variatietip
Vervang de appel ook eens door peer.

Ingrediënten

– 4 braadworsten, naar keuze
– 500 g kruimige aardappels
– 500 g zoete aardappels
– 400 g pompoen
– 2 appels (Granny Smith)
– 1 rode ui
– 1 witte ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el paprikapoeder
– 2 el chili vlokken
– 1 tl komijn
– 2 el (olijf)olie
– 50 à 100 ml water
– roomboter, eigeel en/of melk naar smaak
zout, naar smaak

Benodigdheden

Aardappelstamper