Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Met dit recept heb je geen lange wachttijden om het deeg te laten rijzen. Met slechts 4 ingrediënten staan deze cinnamon rolls binnen 15 minuten op tafel om heerlijk van te smullen.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Bakken, Bijgerecht, Nagerecht, Ontbijt, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed dicht. Snijd het croissantdeeg in het midden in twee gelijke delen.
  2. Smelt de boter in de magnetron (of steelpan). Voeg de kaneel gemalen toe en meng door elkaar.
  3. Smeer beide vellen croissantdeeg goed in met het botermengsel. Bestrooi vervolgens met de basterdsuiker. Rol het croissantdeeg van links naar rechts stevig op en snijd met een scherp mes elke deegrol in 6 plakjes.
  4. Leg de cinnamon rolls met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de cinnamon rolls goed aan, zodat ze niet omhoog rijzen in de oven. Zet de bakplaat voor ongeveer 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Laat even afkoelen alvorens te serveren.

Ingrediënten

– 1 blikje croissantdeeg voor 6 croissants
– 1 el kaneel gemalen
– 50 g lichtbruine basterdsuiker
– 50 g boter

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat