Salade met gegrilde halloumi, orzo en zoete punt paprika

Een lekkere maaltijdsalade van orzo rijst met gegrilde halloumi, zoete puntpaprika, tomaat, courgette en olijven. Lekker met Parmezaanse kaas.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Salade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de orzo rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Halveer de zoete puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de tomaten en courgette in blokjes, de olijven in ringen en de halloumi kaas in plakken.
  3. Verhit een koekenpan met de (olijf)olie en bak de courgette voor circa 3 à 5 minuten. Voeg de tomaat en zoete puntpaprika toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Verhit ondertussen een grillpan zonder boter en grill de halloumi aan beide kanten bruin.
  5. Meng in een schaal de gekookte orzo rijst met de gebakken groenten. Voeg de provençaalse kruiden met een beetje olijfolie toe en meng erdoorheen. Verdeel de gebakken halloumi over de salade en garneer met de olijven en de Parmezaanse kaas.

Variatietip
Geen fan van halloumi? Vervang deze voor mozzarella bolletjes of zachte geitenkaas.

Ingrediënten

– 300 g orzo rijst
– 4 zoete puntpaprika’s
– 2 tomaten
– 1 courgette
– 140 g kalamata olijven, uitgelekt gewicht
– 200 g halloumi kaas
– 40 g Parmezaanse kaas, geraspt of flakes
– 4 el provençaalse kruiden
– 2 el (olijf)olie

Benodigdheden

Grillpan