Pittige mosselen met wortel en bleekselderij
Geef eens een pittige Midden-Oosterse smaak aan de mosselen met dit recept. Lekker met wortel, bleekselderij en lente-ui.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal Personen:
4Personen
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Snijd de ui in ½ ringen en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en bleekselderij. Snijd in dunne plakken en de lente-ui in dunne ringen.
- Spoel de mosselen onder koud stromend water goed af. Verwijder kapotte of gesloten mosselen.
- Leg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in een ruime pan. Verdeel de mosselen hierover en voeg de wijn en de World Spice Blend - Ras el Hanout toe aan de mosselen.
- Kook op hoog vuur de mosselen en schud een paar keer om. Kook tot alle schelpen openstaan.
- Bestrooi de gekookte mosselen met de koriander en mint, schud nogmaals om en strooi de lente-ui over de mosselen. Serveer direct. Lekker met stokbrood of gebakken frietjes.
Variatietip
Maak van het overgebleven kookvocht een kruidige mosselsoep
Ingrediënten
- 4 kg verse mosselen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 st wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 4 stuks lente-ui
- 200 ml witte wijn
- 4 el World Spice Blend - Ras el Hanout
- 2 el gesneden korianderblaadjes
- 1 el gesneden muntblaadjes
- stokbrood of gebakken friet, naar smaak