Pittige mosselen met wortel en bleekselderij

Geef eens een pittige Midden-Oosterse smaak aan de mosselen met dit recept. Lekker met wortel, bleekselderij en lente-ui.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ½ ringen en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en bleekselderij. Snijd in dunne plakken en de lente-ui in dunne ringen.
  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water goed af. Verwijder kapotte of gesloten mosselen.
  3. Leg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in een ruime pan. Verdeel de mosselen hierover en voeg de wijn en de World Spice BlendRas el Hanout toe aan de mosselen.
  4. Kook op hoog vuur de mosselen en schud een paar keer om. Kook tot alle schelpen openstaan.
  5. Bestrooi de gekookte mosselen met de koriander en mint, schud nogmaals om en strooi de lente-ui over de mosselen. Serveer direct. Lekker met stokbrood of gebakken frietjes.

Variatietip
Maak van het overgebleven kookvocht een kruidige mosselsoep

Ingrediënten

– 4 kg verse mosselen
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 4 st wortel
– 2 stengels bleekselderij
– 4 stuks lente-ui
– 200 ml witte wijn
– 4 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– 2 el gesneden korianderblaadjes
– 1 el gesneden muntblaadjes
– stokbrood of gebakken friet, naar smaak