Midden-Oosterse mezze van aubergine

Een Midden-Oosterse mezze van aubergine, met citroen en knoflook. Lekker met Turks platbrood of toast. Op smaak gebracht met World Spice Blend - Ras el Hanout, wat letterlijk "het beste van de winkel" betekent.

  • Bereidingstijd: 75 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Lunch, Snacks, Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte doormidden. Halveer de knoflook en wrijf de aubergine hiermee in.
  2. Snijd de platte kant van de aubergine in ruitvorm in tot de schil. Besprenkel met olijfolie en plaats de aubergine met de bolle kant naar boven op een bakplaat en zet voor 45 minuten in de oven.
  3. Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en prak dit met een vork fijn. Voeg de tahin pasta en de World Spice Blend – Ras el Hanout toe.  Meng goed door. Voeg naar smaak het sap van de citroen en zout toe.

Variatietip
Een romige twist aan de mezze? Voeg crème fraîche toe voor een zachte smaakbeleving.

Ingrediënten

– 1 aubergine
– 1 teen knoflook
– ½ citroen
– 1 à 2 el tahin pasta
– 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– (olijf)olie
zout, naar smaak
– turks platbrood of toast, naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat