Italiaanse maaltijdsalade met aardappelpartjes en gehaktballetjes - Verstegen
  • Space
Space

Italiaanse maaltijdsalade met aardappelpartjes en gehaktballetjes

Deze Italiaanse maaltijdsalade met gebakken aardappelpartjes, gehaktballetjes, rucola, cherrytomaten en mozzarella is een lekkere snelle maaltijd voor doordeweeks. De vernieuwde gehaktmix van Verstegen bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van het verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht Salade

Bereidingswijze


  1. Verhit een pan met 2 el olijfolie. Voeg de aardappelpartjes en mix voor aardappel toe en bak de aardappels in circa 8 à 10 minuten rondom bruin. Laat lauwwarm afkoelen alvorens te serveren.

  2. Meng het gehakt met het ei, de mix voor gehakt, italiaanse kruiden en kneed goed door elkaar. Draai gehaktballetjes van ongeveer 30 gram, ter grootte van een pingpongbal.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 8 à 10 min op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

  4. Hak ondertussen de verse basilicum grof. Meng in een kom de rucola met de cherrytomaten, mini mozzarella bolletjes, verse basilicum en olijfolie extra vierge. Voeg de gebakken aardappelpartjes en gehaktballetjes toe.

  5. Werk af met de molen italiaanse kruiden en serveer direct.

Ingrediënten

- 500 g gehakt
- 700 g aardappelpartjes
- 250 g cherrytomaten
- 50 g rucola
- 150 g mini mozzarella bolletjes
- 1 ei
- 1 zakje mix voor gehakt
- 1 tl italiaanse kruiden
- 2 el mix voor aardappel
- ½ bosje verse basilicum
- 4 el olijfolie
- 3 el olijfolie extra vierge
- peper en zout, naar smaak
- italiaanse kruiden, naar smaak