Fruitige stoofpot met kip

Een fruitige stoofpot van kip(dij)filet, kikkererwten, tomaat en gedroogde zuidvruchten. De stoofpot is op smaak gebracht met de Ras el Hanout, een Marokkaanse mengeling die letterlijk "beste van de keuken" betekent.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip(dij)filet in grove stukken en marineer in olijfolie gemengd met Ras el Hanout.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de uien in halve ringen, plet de knoflook, snijd de tomaten in achten, rits de koriander blaadjes van de stelen.
  3. Fruit de uien en knoflook aan in een braadpan met de olijfolie en voeg de gemarineerde kip(dij)filet toe en bak kort mee.
  4. Voeg de tomaten, kikkererwten en koriander toe en blus af met de kippenbouillon.
  5. Snijd de tuttifrutti grof, voeg toe aan de stoofpot en laat het geheel stoven tot de kip gaar is en de saus gebonden.

Variatietip
Gebruik in plaats van tuttifrutti ook eens vers zomerfruit zoals ananas, mango en papaya.

Ingrediënten

– 600 g kip(dij)filet
– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 4 tomaten
– 150 g kikkererwten
– 15 g verse koriander
– 3 el Ras el Hanout
– 2 + 2 el (olijf)olie
– 250 ml kippenbouillon
– 150 g tuttifrutti (mengeling van gedroogde vruchten)