Feta kaasloempia's

Deze feta kaasloempia’s van filodeeg zijn een lekker, makkelijk en fris hapje voor bij de borrel. Met dit recept maak je 10 loempia's. Serveer ze tijdens het aperitief op een feestje en je gasten zullen smullen!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 10
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks, Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Haal de loempia vellen uit de diepvries en laat ontdooien volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Rasp de limoenen en pers het sap uit. Meng dit in een kommetje met de vloeibare honing en de tijm. Voeg naar smaak peper toe. Laat even staan.
  3. Verwarm de frituur (of grote pan met zonnebloemolie) op 180 graden.
  4. Snijd het feta blok in 10 gelijke reepjes. Halveer vervolgens de reepjes in de lengte.
  5. Pak een loempia vel en leg hierop een reepje feta kaas. Besmeer met een beetje dressing. Rol het vel vel op volgens de instructies op de verpakking. Herhaal tot je alle rolletjes gemaakt hebt.
  6. Bak de feta kaasloempia’s in delen in de hete olie in 2 à 3 minuten licht goudbruin. Serveer direct.

Variatietip
Probeer deze kaasstengels ook eens met mozzarella en provençaalse kruiden of met geitenkaas en komijn. Voor een gezondere variant, kan je deze hapjes ook 10 min. in een voorverwarmde oven zetten op 220°C.

Ingrediënten

– 40 loempia vellen (diepvries)
– 2 blokken feta kaas à 200 g per stuk
– 4 el vloeibare honing
– 2 limoenen, sap en rasp
– 3 tl tijm
– peper, naar smaak