Bruschetta van mozzarella en basilicum

Deze kruidige toast met tomaat, mozzarella en basilicum is gemakkelijk te maken voor een gerechtje voor bij de borrel of op een feestje.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd acht schuine plakken van het stokbrood. Leg de plakken stokboord op een bakplaat, besprenkel naar smaak met olijfolie en rooster het brood kort in de oven.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in plakken en de mozzarella in achten. Pluk de basilicum.
  4. Bestrooi het geroosterde brood met de italiaanse kruiden. Verdeel de mozzarella en tomaat over de sneden. Bak voor nog circa 3 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Garneer met de basilicum.

Variatietip
Vervang de mozzarella, tomaat en basilicum ook eens voor avocado en geraspte cheddar.

Ingrediënten

– 1 stokbrood, niet afgebakken
– 2 tomaten
– 1 bosje basilicum à 15 g
– 1 bol mozzarella
– 2 el  italiaanse kruiden
– olijfolie