Beef stroganoff
Een heerlijke beef stroganoff met een beetje pit. Lekker voor een uitgebreide maaltijd!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal Personen: 4 Personen
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de uien in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Snipper de knoflook fijn en hak de peterselie grof.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de aardappel krieltjes in ongeveer 10 à 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
- Verhit ondertussen 25 g boter in een braadpan. Voeg de runderreepjes toe, bestrooi met peper en bak de reepjes kort op hoog vuur bruin. Schep het vlees uit de pan in een kom.
- Fruit in dezelfde pan de ui ringen en knoflook in de olijfolie. Voeg de paprika en champignons toe en bak op middelhoog vuur voor 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en bloem toe aan het paprika-ui mengsel, roer goed door en laat dit 1 minuut meebakken. Voeg vervolgens voorzichtig 350 ml water en het runderbouillon-blokje toe. Roer door en breng op smaak met de paprikapoeder pikant. Voeg de crème fraîche als laatste toe. Laat op laag vuur voor 8 à 10 minuten sudderen.
- Voeg na het sudderen de runderreepjes toe aan de stroganoff saus. Warm voor 2 minuten mee. Serveer de beef stroganoff met de gehakte verse peterselie en de goudgebakken aardappel krieltjes.
Variatietip
Kruid de aardappelblokjes ook eens met de a
ardappel kruiden.
Ingrediënten
- 600 g voorgekookte krieltjes
- 400 g runderreepjes
- 250 g kastanje champignons
- 1 rode paprika
- 125 g crème fraîche
- 1 blikje tomaten puree à 80 g
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder pikant
- 3 g verse peterselie
- peper, naar smaak
- 2 el bloem
- 1 blokje runderbouillon
- 350 ml water
- 50 g boter
- 2 el olijfolie