Zelfgemaakt gehaktbrood met Italiaanse twist

Lekker, zelfgemaakt en traditioneel. Dit gehaktbrood is met zijn Italiaanse twist een perfect gerecht voor de brunch in het weekend of als hapje voor bij het aperitief.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de (kastanje)champignons en de ui heel fijn.
  2. Meng in een kom het gehakt met de mix voor gehakt en kruidenmix italiaans, het ei, de kastanjechampignons en de ui. Kneed alles goed door elkaar.
  3. Vet een cakevorm in met boter. Verdeel het gehakt over de ingevette vorm en druk goed aan.
  4. Bak in ongeveer 40 à 45 minuten het zelfgemaakte gehaktbrood gaar. Het vlees is goed als het een kerntemperatuur heeft van circa 75 graden.
  5. Laat na de oventijd het gehaktbrood circa 5 minuten rusten, alvorens het uit de vorm te halen. Serveer het gehaktbrood naar smaak met de Guilt Free Tomatenketchup.

Variatietip
Het is ook erg lekker om een bol mozzarella in stukjes te snijden en dit toe te voegen aan het gehakt.

Ingrediënten

– 500 g gehakt
– 4 (kastanje)champignons
– 1 ui
– 1 ei
– 1 zakje mix voor gehakt
– 1 el kruidenmix italiaans
Guilt Free Tomatenketchup, naar smaak
– boter, voor invetten vorm

Benodigdheden

Cakevorm