Witlofsalade

Een lauwwarme salade van geroosterde pompoen en witlof. Serveer de salade op een mooie schaal met pecannoten en blauwe kaas er overheen en de rest van de dressing ernaast.

  • Bereidingstijd: 45 min.
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Lunch, Salade

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200°. Was de pompoen, snijd doormidden en haal de zaden en zaadlijsten er uit. Snijd de pompoen in blokjes leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Meng 3 eetlepels olijfolie met een snufje zout, Venkelzaad en Salieblad en meng dit door de pompoen. Bak ongeveer 30 minuten, tot de pompoen gaar is.

2. Haal de blaadjes witlof los, was indien nodig en snijd kleiner.

3. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Maak een dressing door mosterd en balsamicoazijn op te kloppen met 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4. Meng veldsla, witlof en iets afgekoelde pompoen en hussel voorzichtig de helft van de dressing erdoor. Serveer de salade op een mooie schaal met pecannoten en blauwe kaas er overheen en de rest van de dressing ernaast.

Ingrediënten

– 1/2 biologische pompoen
– 300 g witlof
– 75 g veldsla
– 125 g pittige blauwe kaas
– 100 g pecannoten
– 1 tl Venkelzaad
– 1 tl Salieblad
– 1 tl fijne mosterd
– 1 el balsamicoazijn
– Olijfolie
– Peper en zout