Snelle appel crumble in een glaasje

Nootmuskaat is heerlijk als je dit combineert met warme appel! Deze snelle appel crumble in een glaasje laat het je ervaren. Binnen 15 minuten klaar om er snel van te kunnen genieten.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bakken, Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd 30 g koude roomboter in kleine blokjes. Meng de bloem, suiker en koude roomboter in een kom. Kneed met de handen of een vork grove kruimels. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crumble in 12 à 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  3. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit 15 g van de roomboter in een steelpan. Bak de stukjes appel samen met de nootmuskaat goudbruin. Laat even afkoelen.
  4. Verdeel de Griekse yoghurt over de glaasjes. Beleg met de crumble en de appelstukjes. Maak eventueel af met extra nootmuskaat en/of een dot slagroom.

Ingrediënten

– 500 g Griekse yoghurt
– 2 appels
– 60 g bloem
– 30 g suiker
– 45 g koude roomboter
– 1 tl nootmuskaat gemalen
– 4 dotten slagroom, naar keuze