Risotto met zeevruchten en doperwten

Een goed gevulde risotto met zeevruchten en verse doperwten. Zoals je hem ook in Italië krijgt! Serveer eens als hoofdgerecht tijdens een bijzonder diner.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn. Laat de gemengde zeevruchten ontdooien en uitlekken in een vergiet.
  2. Kook de risotto volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg de verse doperwten toe aan de risotto en laat meekoken. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe.
  3. Verhit een koekenpan met de boter en fruit de ui aan tot deze glazig is. Voeg de gemengde zeevruchten en de mix voor scampi en garnalen toe aan de pan en bak dit tot de zeevruchten gaar zijn.
  4. Serveer de risotto met een schep van de gemengde zeevruchten in diepe borden. Garneer eventueel met nog wat Parmezaanse kaas.

Variatietip
Grill ook eens courgette en voeg deze toe.

Ingrediënten

– 1 ui
– 450 g rijke zeevruchten mix (diepvries)
– 300 g risotto arborio (ongekookt)
– 200 g verse doperwten
– 40 g geraspte Parmezaanse kaas
– 4 el (of 1 zakje) mix voor scampi en garnalen 100% natuurlijk
– 50 g boter