Mosselen op z'n Frans

Heerlijk om te serveren met verschillende groenten en een portie friet.

  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Oventijd: geen
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen grondig. Stoof de sjalot in de boter.
  2. Voeg de mosselen toe, de kruiden en de Pineau de Charentes.
  3. Laat de mosselen aan de kook komen op hoog vuur, schud even op en check of alle schelpen open zijn.
  4. Schep de mosselen uit de kom en hou even warm. Check de jus of er zeker geen zand inzit en giet eventueel door natte neteldoek.
  5. Laat inkoken met de room, voeg de mosselen terug toe.
  6. Werk af met bieslook.
  7. Serveer met brood of frietjes. Ook ideaal als voorgerecht.

TIP: Voor een Zuiderse variant, vervang de room, curry en pineau door wortelen, bleekselder en Ras El Hanout. Werk af met pijpajuin.

Ingrediënten

– 2 kg mosselen
– 1 portoglas Pineau de Charentes of witte porto
– 1 zakje Mosselkruiden
of 3 kl Mini Mix voor mosselen
of 2 sl  Superjar Mix voor mosselen
– 150 g sjalot (fijngesnipperd)
– 10 g boter
– 125 g room
– 2 kl curry
– knoflook
– bieslook