Mini lasagne hapjes

Geef eens een leuke twist aan je lasagne met deze mini tapas hapjes. Zeer geschikt voor tijdens een feestje! Dit recept is voor 4 personen en eenvoudig te bereiden voor meer personen. De vernieuwde gehaktmix van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van het verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie in een pan en voeg het gehakt en de mix voor gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit 3 à 4 minuten sudderen.
  2. Kook ondertussen de lasagnebladeren voor 2 à 3 minuten, totdat deze zacht zijn. Spoel af onder koud water, zodat ze flexibel blijven. Vet een muffinvorm met 12 vormen in met wat olie. Plaats de lasagnebladeren in de vormpjes en knip eventuele grote stukken weg met een schaar.
  3. Vul alle lasagnebladen met de gehaktmix, ongeveer 2 eetlepels per vorm. Schep er 1 eetlepel ricotta overheen. Verdeel de geraspte kaas over de mini lasagne en plaats voor ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer met grof gehakte peterselie.

Variatietip
Varieer eens met groenten zoals paprika, spinazie, courgette of aubergine.

Ingrediënten

– 300 g gehakt
– 12 (verse) lasagnebladen
– 400 g tomatenblokjes (1 blik)
– 250 g ricotta
– 100 g geraspte kaas
– 3 el mix voor gehakt
– 2 g verse peterselie
– 2 el olijfolie
– olijfolie, voor invetten vorm

Benodigdheden

Muffinvorm met 12 vormen