Mini bladerdeeghapjes met kip, paprika en kastanjechampignons

Deze rijk gevulde bladerdeeghapjes met kip, paprika en kastanjechampignons zijn lekker pikant. Ideaal voor tijdens een feestje of voor bij het aperitief. Dit recept is voor ongeveer 10 bladerdeeghapjes waar je met z'n vieren heerlijk van kunt smullen.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Snacks, Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Snipper de halve ui, knoflook, paprika en kastanjechampignons fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Verhit de boter in de pan. Voeg de ui, knoflook, paprika, kastanjechampignons, blokjes kipfilet en mix voor kip pikant toe. Bak de kip lichtbruin aan. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Laat afkoelen.
  3. Snijd met een mesje de hoeken van de 20 plakjes bladerdeeg, zodat er ronde plakjes ontstaan. Tip: Doe dit bijvoorbeeld met een omgedraaid kommetje. Leg 10 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in elk plakje een aantal gaatjes met een vork. Verdeel de afgekoelde kippenvulling over de 10 vellen bladerdeeg. Bestrijk de randen met koud water.
  4. Leg op elke vulling een plakje bladerdeeg. Druk de randen met een vork dicht. Klop 1 ei op en bestrijk de bladerdeeghapjes met een kwastje met het opgeklopte ei. Bestrooi met de sesamzaad ter garnering. Bak in ongeveer 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Ingrediënten

– 20 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 350 g kipfilet
– 1 groene paprika
– 6 kastanjechampignons (circa 100 g)
– 1 ei
– ½ ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el mix voor kip pikant
– 2 tl sesamzaad
– 25 g boter
zout, naar smaak

Benodigdheden

2 vellen bakpapier
Bakplaat