Luchtige kaneelpannenkoeken

Verras je geliefde met een heerlijke stapel luchtige kaneel pannenkoeken! Dat kan natuurlijk op iedere dag van de week, maar extra speciaal is dat toch wel op een feestdag. Lekker met vers fruit, zoals banaan en blauwe bessen.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Bakken, Lunch, Ontbijt

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren in twee kommen. Klop met een garde de eidooiers (eigeel) met de bloem, kaneel en melk tot een egaal beslag. Klop met een mixer vervolgens het eiwit met de suiker stijf (Tip: Het is stijf geklopt als er bij omkeren van de kom niets uitvalt).
  2. Verhit de pan met de margarine op middelmatig vuur. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het pannenkoekbeslag tot een egaal, luchtig geheel.
  3. Schep met een soeplepel een lepel beslag in de pan en smeer een beetje uit tot een pannenkoek van ⌀10 cm. Draai de mini kaneel pannenkoek om als er kleine luchtbelletjes ontstaan.
  4. Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Stapel de pannenkoeken op, met de banaan en blauwe bessen ertussen. Serveer naar smaak met stroop of honing.

Variatietip
Varieer eindeloos met de toppings, zoals met chocolade, vers fruit of noten.

Ingrediënten

– 1 banaan
– 50 g blauwe bessen
– 85 g bloem
– 2 eieren
– 100 ml melk
– 1 el kaneel
1 el suiker
– 5 g margarine
– stroop of honing, naar smaak

Benodigdheden

Mixer
Garde
Soeplepel