Kip Alfredo met broccoli en pasta
Een simpele kip Alfredo pasta met broccoli, room en geraspte kaas. Een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal Personen:
4Personen
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokken en wrijf deze in met de Mix voor Kip - Traditioneel. Laat kort intrekken.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
- Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de broccoli in 6 à 8 minuten beetgaar.
- Verhit ondertussen een pan met de boter. Fruit de knoflook en ui in de pan aan. Voeg de gekruide kip toe en bak deze rondom bruin en gaar.
- Blus de gebraden kip af met de kookroom en Peterselie. Laat voor circa 1 à 2 minuten inkoken op laag vuur. Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de kip Alfredo. Voeg de geraspte kaas toe en eventueel naar smaak peper en/of zout toe. Roer rustig door en serveer direct.
Ingrediënten
- 700 g kipfilet
- 1 broccoli
- 300 g pasta, naar keuze
- 250 ml kookroom
- 150 g geraspte kaas, naar keuze
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 zakje Mix voor Kip - Traditioneel
- 1 à 2 el Peterselie
- 40 g boter
- peper en zout, naar smaak