Kaneelcake met sinaasappelfrosting

Een heerlijke en luchtige kaneelcake die erg makkelijk bereiden is. De smaak van de kaneel en de sinaasappel in de frosting zorgen voor een heerlijke winterse cake. Een perfect dessert om een lekker diner mee af te sluiten, samen met een kop koffie of thee.

  • Bereidingstijd: 20 + 60 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bakken, Nagerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

2. Mix de boter, basterdsuiker en het zout in een mengkom goed door elkaar met een mixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix telkens goed door. Als het mengsel glad is voeg je de bloem, bakpoeder en 4 tl Kaneel Meng tot een glad beslag.

3. Bekleed de cakevorm met bakpapier en voeg het beslag toe. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4. Rasp de zest (schil) van de sinaasappel en de limoen. Meng voor de frosting de roomkaas met de poedersuiker, sap van de halve sinaasappel, ¾ rasp van de sinaasappel en rasp van de limoen. Verdeel de frosting over de bovenkant van de cake en maak af met de resterende sinaasappelrasp en de resterende Kaneel.

Ingrediënten

– 200 g roomboter, ongezouten
– 150 g lichtbruine basterdsuiker
– 1 tl zout
– 4 eieren
– 200 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– 5 tl Kaneel
– 1 sinaasappel
– 1 limoen
– 200 g roomkaas
– 50 g poedersuiker

Benodigdheden

– Cakevorm 30 cm
– Handmixer