Italiaanse hamburger met pancetta en gorgonzola

Een heerlijke Italiaanse hamburger met een frisse sjalotten compote, pancetta en gorgonzola. Deze hamburger serveer je op een ciabatta voor een eenvoudig diner.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de plakken pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in circa 30 minuten krokant.
  2. Maak de sjalotten compote: Snijd de sjalotten in ringen. Halveer de sinaasappel en pers het sap eruit. Verhit een koekenpan en bak de sjalotten glazig in de olijfolie. Voeg de bruine basterdsuiker toe en laat karamelliseren. Blus af met de balsamico en het sinaasappelsap. Laat inkoken tot al het vocht verdampt is.
  3. Meng het gehakt met 2 el Italiaanse kruiden en vorm hier hamburgers van.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de hamburgers gaar.
  5. Halveer de gebakken ciabatta’s en toast voor circa 5 minuten in de een droge koekenpan.
  6. Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken. Was de little gem en haal de slabladeren los. Meng de mayonaise met 1 el Italiaanse kruiden
  7. Beleg de onderste helft van de ciabatta met een blad sla, tomaat, pancetta en mayonaise. Plaats hier op de hamburger en de compote. Verdeel de gorgonzola kaas en plaats de bovenste helft van de ciabatta erop.

Variatietip
Geen fan van gorgonzola? Vervang deze met echte cheddar kaas.

Ingrediënten

Voor de burger:
– 4 ciabatta’s, afgebakken
– 300 g rundergehakt
– 80 g pancetta
– 2 tomaten
– 100 g gorgonzola kaas
– 1 krop little gem
– 5 el Italiaanse kruiden
– 4 el mayonaise
– (olijf)olie

Voor de sjalotten compote:
– 2 sjalotten
– 1 sinaasappel
– 1 tl bruine basterdsuiker
– 1 à 2 el balsamico

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier