Hasselback van zoete aardappel
Een kleurrijk bijgerecht van zoete aardappel met rozemarijn, zeezout en Parmezaanse kaas.
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Oventijd: 45 minuten
- Aantal Personen: 4 Personen
- Categorieën:
Bijgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels.
- Snijd de zoete aardappels tot circa 2/3 van de bodem van de zoete aardappel in met een scherp mes en maak plakjes van circa 2 mm dik. Haal de plakjes voorzichtig een beetje uit elkaar, maar zorg dat de zoete aardappel heel blijft.
- Leg de zoete aardappels in een ruime ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en strooi de rozemarijn. Voeg naar smaak peper en zeezout toe. Gaar de zoete aardappels voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatietip
Serveer de zoete aardappelen met een lekkere yoghurtdip voor een frisse garnering.
Garneer de zoete aardappelen eventueel nog met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 2 oranje zoete aardappels
- 2 paarse zoete aardappels
- 1 el rozemarijn
- 4 el olijfolie
- peper en zeezout, naar smaak
Benodigdheden
Een ruime ovenschaal