Groentefriet van wortel, pastinaak en zoete aardappel

Deze gekleurde groentefriet zijn een lekker, gezond alternatief voor aardappelfrietjes.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortel, zoete aardappel & knolselder. Snijd deze in lange frieten van circa 1 x 1 cm dik.
  2. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak de Kruidenmix voor frites toe. Meng goed en bak de groentefriet voor 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Variatietip
Je kunt de verschillende groenten ook vervangen door 1 zak voorgesneden groentefriet van 800 gram.

Ingrediënten

– 1 wortel van 250 g
– 1 grote zoete aardappel van 300 g
– 1 knolselder
– 4 el (olijf)olie
Kruidenmix voor frites, naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier