Gevulde portobello’s met kipgehakt

Met dit recept zet je een lekker koolhydraatarm gerecht op tafel. Lekkere gevulde portobello’s met kipgehakt en groenten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Maak de portobello’s schoon en laat heel. Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringen.
  2. Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit het ui glazig. Haal van het vuur af.
  3. Meng in een kom het kipgehakt met de paprika blokjes, het ei, de gefruite ui, de geraspte mozzarella en de mix voor kip paprika. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  4. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de portobello’s met het gehakt mengsel. Bak voor 20 à 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
  5. Garneer de gevulde portobello’s met de bosui.

Variatietip
Vervang de mozzarella kaas ook eens door een blauwe kaas, zoals gorgonzola. Gebruik circa 75 g voor een pittige twist aan het recept.

Ingrediënten

– 4 grote portobello’s
– 300 g kipgehakt
– 1 gele paprika
– 1 ei
– 1 ui
– 1 bosui
– 150 g geraspte mozzarella kaas
– 2 tl mix voor kip paprika
– 2 el (olijf)olie
zout, naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier