Gevlochten gehaktbrood

Dit gevlochten gehaktbrood is een ware blikvanger op de eettafel. Een lekker, bijzonder en eenvoudig te maken gehaktrecept. Dit recept is voor ongeveer 15 plakken gehaktbrood.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in kleine blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Klop 1 ei los in een bakje. Meng het gehakt in een kom met het zakje mix voor gehakt . Voeg de helft van het ei en de paprika blokjes toe, kneed het gehakt goed door en vorm een grote bal.
  3. Leg op een snijplank de plakken ontbijtspek horizontaal onder elkaar. Leg de grote bal gehakt op het midden van het ontbijtspek en verdeel gelijkmatig over het midden. Vouw het spek om het gehakt heen.
  4. Rol het bladerdeeg uit. Leg het met spek beklede gehaktbrood in het midden van het bladerdeeg. Maak met een klein mesje in de zijkanten van het bladerdeeg 9 inkepingen tot het gehakt. Alle 10 stroken bladerdeeg moeten ongeveer 3 centimeter dik zijn.
  5. Vlecht het bovenste reep bladerdeeg aan beide kanten richting het gehakt, schuin over het gehaktbrood. Herhaal voor alle repen bladerdeeg. Vouw de bovenkant en onderkant naar het gehakt toe.
  6. Leg het gevlochten gehaktbrood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk deze met een kwastje met het overgebleven losgeklopte ei. Bak in ongeveer 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 8 plakken ontbijtspek (langwerpig)
– 1 rode paprika
– 1 rol vers bladerdeeg
– 1 ei
– 1 zakje mix voor gehakt 

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier