Gekruide kippensaté met hasselback aardappel van de BBQ

Gepofte hasselback aardappel van de BBQ met rozemarijn en knoflook, geserveerd met een saté van gekruid kippenvlees en een saus van yoghurt en kerrie. Een lekkere BBQ maaltijd!

  • Bereidingstijd: 75 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Was de aardappels en snijd de aardappel in plakjes van 5 mm, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Je kan er 2 satéstokjes naast leggen om dit te voorkomen.

2. Pel de knoflook en rits de bladeren rozemarijn van de takken. Voeg dit samen met de olijfolie en mix fijn met een staafmixer. Maak een pakket van zilverfolie en leg de aardappels op de folie. Verdeel hier de knoflook olie overheen, vouw dicht en leg de aardappels voor 50-55 minuten op de BBQ of tot gaar.

3. Snijd de kippendij in repen van 2 cm dik en marineer dit met de Mix voor Kip-Traditioneel, zet dit in de koelkast tot verder gebruik.

4. Hak de peterselie fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng de peterselie vervolgens door de yoghurt met de kerrie, peper en zout.

5. Rijg de kippendij aan de satéstokjes en leg deze op de BBQ wanneer de aardappels ongeveer nog 12 minuten op de BBQ moeten.

6. Serveer de kipsaté met de hasselback aardappels en yoghurtsaus. Garneer de hasselback aardappels met de bosui.

Tip: Leg houten satéstokjes voor gebruik eerst 10 minuten in lauw water voordat je de kip er op rijgt. Zo verbranden ze minder snel op de BBQ.

Variatietip
De hasselback aardappel kan ook gegaard worden in de oven, leg de aardappels dan in een ovenschaal en verdeel hier de rozemarijnolie overheen. Zet de aardappels in een voor verwarmde oven op 200°C voor 45 minuten tot goudbruin en gaar.

Ingrediënten

– 4 kruimige aardappels
– 1 teen knoflook
– 2 takken rozemarijn
– 100 ml olijfolie
– 400 g kippendij
– 10 g Mix voor Kip – Traditioneel
– 1 tak platte peterselie
– 1 stengel bosui
– 200 g Griekse yoghurt, 10% vet
– ½ tl kerrie
– ¼ tl zwarte peper
– ¼ tl zout

Benodigdheden

– BBQ
– 8 satéstokjes
– Staafmixer
– Zilverfolie