Courgetti met cherrytomaten en mozzarella

Een lichte, vegetarische spaghetti van courgette met zoete cherrytomaten, rucola, mini mozzarella bolletjes en pijnboompitten. Lekker voor een zonnige dag!

  • Bereidingstijd: 15
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Halveer de zoete cherrytomaten.
  2. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en zet ze 10 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180°.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.
  4. Meng in een grote kom de rucola met de courgetti, zoete cherrytomaten, mini mozzarella bolletjes, basilicum, tijm en olijfolie extra vierge.
  5. Verdeel de courgetti over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Voeg naar smaak peper en/of zout toe.

Variatietip:
Voeg ook eens gerookte zalm toe aan de courgetti. Maak eventueel de courgetti heel gemakkelijk zelf met een spiraalsnijder.

Ingrediënten

– 400 g courgetti
– 250 g zoete cherrytomaten
– 50 g rucola
– 150 g mini mozzarella bolletjes
– 50 g pijnboompitten
– 2 el basilicum
– 1 el tijm
– 4 el olijfolie extra vierge
– peper en zout, naar smaak