Courgetti met cherrytomaten en mozzarella
Een lichte, vegetarische spaghetti van courgette met zoete cherrytomaten, rucola, mini mozzarella bolletjes en pijnboompitten. Lekker voor een zonnige dag!
- Bereidingstijd: 15
- Aantal Personen:
4Personen
- Categorieën:
Bijgerecht
Hoofdgerecht
Lunch
Salade
Voorgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Halveer de zoete cherrytomaten.
- Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en zet ze 10 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180°.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.
- Meng in een grote kom de rucola met de courgetti, zoete cherrytomaten, mini mozzarella bolletjes, basilicum, tijm en olijfolie extra vierge.
- Verdeel de courgetti over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Voeg naar smaak peper en/of zout toe.
Variatietip:
Voeg ook eens gerookte zalm toe aan de courgetti. Maak eventueel de courgetti heel gemakkelijk zelf met een spiraalsnijder.
Ingrediënten
- 400 g courgetti
- 250 g zoete cherrytomaten
- 50 g rucola
- 150 g mini mozzarella bolletjes
- 50 g pijnboompitten
- 2 el basilicum
- 1 el tijm
- 4 el olijfolie extra vierge
- peper en zout, naar smaak