Avocado toast met zalm en ei

Een lekkere start van je dag met deze toast met zalm, avocado en ei. Extra lekker door de Ras el Hanout kruiden- en specerijenmix!

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch, Ontbijt

Bereidingswijze

  1. Meng 4 el olijfolie met 1 tl Ras el Hanout. Smeer de dikke boterhammen met een kwastje aan één zijde in met de marinade. Grill in een broodrooster of droge grillpan aan beide zijde bruin.
  2.  Bereid ondertussen de eieren naar voorkeur (zoals pocheren, zacht of hard gekookt of gebakken).
  3. Snipper de rode ui heel fijn. Ontpit de avocado’s en prak deze. Meng de geprakte avocado’s met de rode ui, sap van de ½ limoen en 0.5 tl Ras el Hanout.
  4. Verdeel de geprakte avocado over de toast. Beleg met de plakken zalm en een ei. Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Ingrediënten

– 4 dikke boterhammen, naar keuze
– 200 g gerookte zalm
– 2 avocado’s
– ½ limoen
– 4 eieren
– ½ rode ui
– 1,5 tl Ras el Hanout
– 4 el olijfolie
– peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

Broodrooster of grillpan
Kwastje