Winkelwagen overzicht
U heeft geen producten in uw winkelwagen
0 Product(en) in winkelwagenWinkelwagen subtotaal: € 0,-
U heeft geen producten in uw winkelwagen
0 Product(en) in winkelwagenWinkelwagen subtotaal: € 0,-
Op deze pagina vind je ons gamma enkelvoudige kruiden en specerijen. Deze hebben we alfabetisch geordend. Ook in de supermarkten rangschikken wij onze kruiden en specerijen alfabetisch, zodat deze gemakkelijk terug te vinden zijn. Ontdek onze kruiden en specerijen, zoals Basilicum en Chilivlokken, Kaneel en Kruidnagel, Nootmuskaat en Foelie, Gember en Kurkuma, Komijn en Korianderzaad, etc.
Basilicum is één van de meest bekende groene kruiden die veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Basilicum is heerlijk als toevoeging voor soep, vis-, eier-, en wildgerechten. In pasta, rijst ...
Bieslook is heerlijk om toe te voegen aan groente, vis, salades, (gepofte) aardappels en eigerechten. Ook goed te gebruiken als garnering.
Cayennepeper moet met mate gebruikt worden i.v.m. de sterkte. De cayennepeper van Verstegen bestaat uit paprika en chilies. Het is een smaakmaker voor goulash, hachee, chili con carne, kip en rijst.
In de Indiase keuken wordt chili vers of gedroogd in eier- en kwarkgerechten en sauzen gebruikt. Ook kennen wij chilisaus voor o.a. over de loempia's. Chilipepers zijn zeer populair in de Thaise ke...
Chilivlokken wordt gebruikt om zowat elk gerecht een oppepper te geven. Denk maar aan je pasta’s, soepen, curries, stoofpotten,...
Wist je dat kerrie niet één specerij is, maar een mix van verschillende kruiden en specerijen? De Verstegen kerrie bestaat o.a. uit kurkuma, koriander, mosterdzaad, peper en gember.
In de Franse keuken is dragon een echte klassieker, het wordt gebruikt om smaak te geven aan onder andere witte wijn- en béarnaisesaus. Dragon is ook geschikt voor de bereiding van groenten, salade...
Foelie is een zeer aromatisch specerij wat familie is van de nootmuskaat. Het is de zogenoemde zaadrok, omhulsel, van de nootmuskaat. Foelie kan je toevoegen aan zowel zoete als hartige gerechten. ...
Gember is de wortel van de gemberplant. Gemalen gember vind je vaak in soepen, bij vlees, in gehaktballen en worsten, in verschillende curry's maar ook in koekjes.
De Italiaanse kruiden van Verstegen bestaat uit basilicum, tijm, oregano en bonenkruid. Heerlijk in een pastasaus of op een pizza maar voeg het ook eens toe aan vlees- en groentegerechten. Met deze...
Jeneverbessen zijn eigenlijk geen bessen, maar komen van haarachtige eenslachtige bloemen (katjes). De jeneverbessen kunnen toegevoegd worden om marinades, saus, ragout, paté, wild en gevogelte op ...
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. Het wordt meestal gebruikt in zoete gerechten als cake, koek, ijs, pudding en chocolademelk.
De knoflook van Verstegen is gevriesdroogd, wat kwalitatief de beste manier is om kruiden te drogen. De smaak blijft zo het beste bewaard.
Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Gemalen komijnzaad staat ook wel bekend als djinten. Heerlijk bij geroosterd lamsvlees en bijgerechten op basis van komkommer en yoghurt.
Verstegen opteert voor de beste kwaliteit en haalt de korianderzaad uit Marokko. Deze geven de beste aroma, een warmere smaak en zijn minder zoet.
Prik een hele kruidnagel in een ui en doe hem bij een stoofschotel of soep. Ook geschikt om in rundvlees of ham te 'prikken'. Kruidnagels mogen niet ontbreken in warme wijn.
Kurkuma geeft een aardse smaak aan stoofgerechten. Je kunt het ook gebruiken om sauzen en soepen te verijken. Ook geeft kurkuma de bekende gele kleur aan kerrie. Gemalen kurkuma staat ook wel beken...
Soepen, bouillons en stoofschotels krijgen een extra kruidige smaak door laurier. Daarnaast is het ook heerlijk in verschillende vleesgerechten.
Nootmuskaat heeft een vrij overheersende geur en smaak. Hierdoor hoeft er maar een geringe hoeveelheid gebruikt te worden tijdens het koken. Verschillende toepassingsmogelijkheden zijn in soepen of...
De oregano van Verstegen is gevriesdroogd, wat kwalitatief de beste manier is om kruiden te drogen. De smaak blijft zo het beste bewaard. Wanneer de kruiden in aanraking komen met vocht komt de sma...
Paprikapoeder wordt gebruikt voor het kruiden van diverse lichte producten, zoals: vis, aardappelen, eieren en kaasschotels. Daarnaast is paprikapoeder een belangrijk bestandsdeel van stoofschotels...
Peterselie is een smaakvol en fris kruid. Om deze frisheid te behouden kun je peterselie het beste pas na de bereiding toevoegen. Lekker in dressings, sauzen, salades en kruidenboter. Daarnaast wor...
Deze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.
De gedroogde rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak. Lekker over gebakken aardappelen, bij vlees, lam, kip, vis en in de soep.
Tegenwoordig wordt saffraan veel minder gebruikt dan vroeger. Je kunt het in soepen en sauzen doen, maar wees voorzichtig met de hoeveelheid. Ook in de Franse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken wo...
Salie past heel goed bij vette gerechten, omdat het ze licht verteerbaar maakt. De fijngehakte blaadjes zijn goed te gebruiken voor vlees, eend, worst en vis. Maar passen ook prima bij tomaten, uie...
Selderiezout kan als vervanging van het 'normale' zout dienen en is dus voor vrijwel alle hartige gerechten te gebruiken. Het geeft je gerecht net een andere touch.
Sesam wordt gebruikt in de oosterse keuken, maar het is ook zeker lekker op vis en kip.
De olie die uit de zaden gehaald wordt, wordt gebruikt in de likeurproductie. De zaadjes worden ook gebruikt in koek, rauwkostschotels, bietensalades en vruchtensalades. Verder is anijs lekker in c...
Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. De tijm van Verstegen is gevriesdroogd, wat kwalitatief de beste manier is om kruiden te drogen. De smaak blijft zo het beste bewaard. Wanneer de...
Ui is een heel bekend product met een nog bekendere doordringende geur en een volle smaak. Je kan een vleugje uienpoeder toevoegen aan zo'n beetje alles dat zout is. Bij zoete gerechten is het gebr...