Romig pannetje mosselen met wortel, citroen en bosui

Een romig pannetje verse mosselen met wortel, citroen en bosui. Lekker met afgebakken stokbrood.

  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water goed af. Gooi eventuele kapotte of openstaande mosselen weg.
  2. Snijd de wortel in schuine plakjes en de bosui in kleine ringen. Snipper de knoflook fijn.
  3. Verhit een grote, ruime (mossel)pan en voeg de olijfolie toe. Doe de mosselen, bospeen en knoflook in de pan en voeg 200 ml warm water toe. Breng aan de kook en roer de mosselen regelmatig door. Kook de mosselen met de deksel op de pan voor circa 5 minuten, tot de mosselen geopend zijn.
  4. Giet de mosselen af en bewaar 400 ml van het kookvocht. Houd de mosselen warm in de mosselpan.
  5. Breng in een steelpan 400 ml kookvocht, de slagroom, het sap van de citroen en Mix voor Mosselen aan de kook.
  6. Verdeel de gekookte mosselen over de borden en schenk de romige saus over de mosselen. Garneer met de bosui. Lekker met knapperig afgebakken stokbrood.

Variatietip
Voeg ook eens een rood pepertje toe voor extra pit.

Ingrediënten

– 2 kg verse mosselen
– 3 bospenen
– 2 bosuien
– ½ citroen
– 2 tenen knoflook
– 250 ml slagroom
– 1 zakje Mix voor Mosselen
– 200 ml warm water (of witte wijn)
– 3 el olijfolie
– afgebakken stokbrood, naar smaak

Benodigdheden

– Grote, ruime (mossel)pan