Oranje mocktail

Een heerlijk verfrissende mocktail, bijvoorbeeld voor op een zomerse avond. De honing zorgt ervoor dat de smaak van de kurkuma kruiden mooi in balans is met de scherpe smaak van de bloedsinaasappel.

  • Bereidingstijd: 10 min.
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Dranken

Bereidingswijze

1. Meng de Kurkuma (gemalen) door de honing. Haal de schil van een bloedsinaasappel met een (citroen)dunschiller en bewaar deze ter garnering op het glas. Pers de bloedsinaasappels uit.
2. Verdeel de ijsklontjes over de glazen, schenk de bloedsinaasappelsap erbij, gevolgd door de ginger beer. Verdeel het honing/kurkuma mengsel over de glazen.
3. Pluk de bladeren van de munt. Garneer het glas met de schil van de bloedsinaasappel en munt.

Variatietip
Toch zin in een cocktail? Vervang het ginger beer dan door gin.

Ingrediënten

– 1 tl Kurkuma (gemalen)
– 3 el honing
– 3 bloedsinaasappels
– 16 ijsblokjes
– 800 ml ginger beer
– 2 takken munt

Benodigdheden

– (Citroen)dunschiller