Spaghetti met gewokte mosselen, chorizo en tomaat

Een lekkere spaghetti met gewokte mosselen, chorizo worst en een frisse, gekruide tomatensaus.

  • Bereidingstijd: 20 min.
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Spoel de verse mosselen in ruim koud water goed af. Gooi eventuele kapotte of openstaande mosselen weg.
  2. Snijd de chorizo worst in halve plakjes, de tomaten in blokjes en de bosuien in kleine ringen.
  3.  Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking
  4. Verhit ondertussen een wokpan. Voeg de chorizo worst toe en bak deze voor circa 3 minuten. Voeg de schoongemaakte verse mosselen toe en wok deze voor circa 4 à 5 minuten tot ze allemaal open zijn.
  5. Voeg de blokjes tomaat, 200 ml warm water en Mix voor Mosselen toe. Laat even kort sudderen.
  6. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de gewokte mosselen, chorizo en de tomatensaus over de spaghetti. Garneer met de bosui en de Peterselie.

Variatietip:
Serveer dit gerecht ook eens zonder spaghetti als hapje. Erg lekker!

Ingrediënten

– 1 kg verse mosselen
– 125 g droge chorizo worst
– 3 grote tomaten
– 2 bosuien
– 300 g spaghetti
– 1 zakje Mix voor Mosselen
– 1 el Peterselie
– 200 ml warm water
– peper en zout, naar smaak