World Spice Blends - Verstegen

World Spice Blends

Proef de wereld! Met onze nieuwe wereldmixen verken jij de wereld vanuit jouw keuken. Karakteristieke smaakcombinaties, zonder toegevoegd zout, in één potje. Met de World Spice Blends zet je altijd snel en makkelijk een lekker en werelds gerecht op tafel. Probeer ze allemaal! Vanaf nu zijn de World Spice Blends verkrijgbaar in onze webshop en bij verschillende supermarkten.

De wereld rond in je eigen keuken

Met de World Spice Blends zet je échte smaken van over de hele wereld op tafel. Authentieke combinaties, zoals ze van origine zijn bedacht in het land of de streek van herkomst. Puur en vol van smaak, gemaakt van kruiden en specerijen van de beste kwaliteit, zonder toegevoegd zout. Zo kun jij bewust genieten van de heerlijke, karakteristieke smaken die de wereld te bieden heeft.

Tandoori Masala

Tandoori Masala is een klassieke kruidenmix uit India. ‘Tandoori’ betekent ‘oven’, naar de karakteristieke kleioven waarin deze kruidenmengeling wordt gebruikt. Van oudsher worden de kruiden veelal vermengd met yoghurt, waarmee bijvoorbeeld kip wordt gemarineerd. De kip wordt vervolgens in de tandoori oven gebakken. De originele smaakcombinatie van Tandoori Masala bestaat uit gember, foelie en kaneel: een heerlijke melange van fris, warm en zoet. Deze basis komt in elke Tandoori Masala terug. De verdere aanvulling kan verschillen.
Tandoori Masala past heel goed bij kip, maar je kunt er ook heerlijk groenten mee op smaak brengen. De kruidenmix komt het beste tot zijn recht wanneer je deze verwarmt in boter of olie. Dan komen de klassieke Indiaanse smaken vrij.

Tandoori Masala curry met gegrilde kip

Zelfgemaakte curry moeilijk? Niet met dit recept! Net als in het traditionele gerecht vormen yoghurt en kruiden de basis van deze Tandoori Masala curry. Een heerlijk gerecht met bloemkool, kikkererwten en een volle romige smaak.

Cajun

De Cajun kruidenmengeling is bedacht door de gelijknamige bevolkingsgroep in de Amerikaanse staat Louisiana. De keuken uit deze streek staat bekend om zijn kruidige en pikante gerechten. Met deze lichtpittige mix brengen wij de authentieke Cajun smaken samen in één potje. En dat proef je. De World Spice Blend Cajun is een echte alleskunner en kun je gebruiken bij vele gerechten.

Deze blend is geschikt voor vlees, vis, kip, aardappelen en groente. Door hoge verhitting bij het grillen, roosteren of bakken komt de typerende smaakcombinatie vrij: de warme, nootachtige smaak van komijn, de fruitige smaak van paprika en de pittige puntjes op de i van de chili. Ook heerlijk voor het kruiden van gerechten op de barbecue.

Authentiek en echt in elk gerecht

Van een Chimichurri taco, tot een Indiase dahl met pompoen en spinazie en een Vlaams mosselpannetje:  met deze wereldmixen zet je de de heerlijkste gerechten op tafel, afkomstig van over de hele wereld.

Meer receptinspiratie