Jambalaya met chorizo, kip en Cajun kruiden

Deze rijstschotel is gevuld met heerlijke ingrediënten die je als geheel samen kookt, waardoor de smaken nog intenser worden. Hierdoor is het gerecht ook nog eens makkelijk te bereiden. De chorizo, kip en World Spice Blend - Cajun geven dit gerecht extra veel smaak.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokken. Snijd de kip in blokken van 3 bij 3 cm en de chorizo in halve manen. Laat de mais uitlekken.

2. Verhit de olie en boter in een pan, bak de kip in 5 minuten krokant en haal uit de pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit glazig. Voeg de chorizo, paprika en World Spice Blend – Cajun toe. Bak 5 minuten. Voeg de kip, rijst, mais, tomatenblokjes en de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten koken op laag vuur.

3. Vul een kom met koud water. Zet in de koelkast tot gebruik of voeg ijsblokken toe. Snijd de bosui in de lengte met een scherp mes in hele dunne repen en voeg toe aan het koude water. Op deze manier ontstaan er krullen. Haal uit het water en laat uitlekken.

4. Serveer de Jambalaya met de gekrulde bosui.

Ingrediënten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 400 g kipdijfilet
– 200 g chorizo worst
– 150 g mais uit blik
– 1 el olijfolie
– 10 g roomboter, ongezouten
– 2 el World Spice Blend – Cajun
– 300 g basmatirijst
– 600 g tomatenblokjes
– 1 blok kippenbouillon
– 1 stengel bosui