Courgette spaghetti met cherrytomaten en mozzarella - Verstegen
  • Space
Space

Courgette spaghetti met cherrytomaten en mozzarella

Een lichte, vegetarische spaghetti van courgette met zoete cherrytomaten, rucola, mini mozzarella bolletjes en pijnboompitten. Lekker voor een zonnige dag! Wist je dat spaghetti van courgette ook wel courgetti wordt genoemd?

  • Bereidingstijd: 15
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht Hoofdgerecht Lunch Salade Voorgerecht

Bereidingswijze


  1. Halveer de zoete cherrytomaten.

  2. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en zet ze 15 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180°.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.

  4. Meng in een grote kom de rucola met de courgette spaghetti, zoete cherrytomaten, mini mozzarella bolletjes, basilicum,  tijm en olijfolie extra vierge.

  5. Verdeel de courgette spaghetti over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Voeg naar smaak peper en/of zout toe.


Variatietip:
Voeg ook eens gerookte zalm toe aan de courgetti. Maak eventueel de courgetti heel gemakkelijk zelf met een spiraalsnijder.

Ingrediënten

- 400 g courgette spaghetti
- 250 g zoete cherrytomaten
- 50 g rucola
- 150 g mini mozzarella bolletjes
- 50 g pijnboompitten
- 2 el basilicum
- 1 el tijm
- 4 el olijfolie extra vierge
- peper en zout, naar smaak